Praktisch instrument
Op praktische wijze onderzoeken we samen met de betrokkene of er passend werk beschikbaar is buiten het bedrijf van de huidige werkgever, rekening houdend met de psychische en/of lichamelijke beperkingen. We onderzoeken welke mogelijkheden er zijn op basis van opleiding, werkervaring, interesses, onze kennis van de arbeidsmarkt en de daadwerkelijke vacatures.
Arbeidsdeskundige
Met behulp van een arbeidsdeskundige vergelijken we de belastbaarheid van de betrokkene met de belasting van functies in het werkveld. Na een gedegen onderzoek brengen we onafhankelijk, onderbouwd advies uit over het wel of niet inzetten van een tweede spoor onderzoek.
Meerwaarde WVP en UWV
Een haalbaarheidsonderzoek is van meerwaarde voor het UWV bij bijvoorbeeld een deskundigenoordeel of de WIA-aanvraag. Mocht een tweede spoortraject niet haalbaar zijn, dan bespaart u de kosten van een (te) lang traject en als het tweede spoortraject wél haalbaar is, dan bespaart u in de meeste gevallen op dit traject omdat al duidelijk is in welke richting er gezocht kan worden en wat de mogelijkheden zijn.
Om tot een goed onderbouwd advies te komen duurt het onderzoek 3 maanden en bestaat het uit in ieder geval de volgende componenten:
- Intake en uitleg over het belang van het onderzoek en de Wet Verbetering Poortwachter
- Beroepen oriëntatietest
- Competentie-analyse
- Werkverleden-analyse
- Onderzoek passende scholingsmogelijkheden
- Analyse regionale arbeidsmarkt
- Conclusie en onderbouwde verslaglegging
Wilt u meer weten over haalbaarheid in het tweede spoor? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op met telefoonnummer 024-3522540.