Acceptatiefase
Een ontslag heeft een behoorlijk impact. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel kan een ontslag hard aankomen. Pas zodra de emotionele gevolgen van het ontslag zijn verwerkt en het ontslag geaccepteerd is kan er gestart worden met de volgende fase van het outplacementtraject.
Inventarisatiefase
De inventarisatiefase van het outplacementtraject is de fase waarin de vragen "Wat kan ik?" en "Wat wil ik?" moeten worden beantwoord. De wensen (randvoorwaarden), opleiding, diploma's, werkervaring, competenties en de persoonlijkheid bepalen de uitgangspositie.
Soms word je gedwongen om te bepalen wat je verder met je werk wilt gaan doen. Door deze kans goed te benutten heb je de mogelijkheid om (opnieuw) te bepalen welke richting je op wilt. Dit kan hetzelfde werk als je vorige werk zijn, maar ook iets anders. Werkwijzer Mobiliteit kan je hierin ondersteunen met coaching, oefeningen en verschillende tests zoals bijvoorbeeld een competentie-analyse.
In deze fase van het outplacementtraject kan je ook tot de conclusie komen dat je je op een bepaald gebied verder wilt ontwikkelen of nog niet voldoende kennis hebt. Daarvoor zou je dan een geschikte cursus/opleiding kunnen gaan volgen.
Verkenningsfase
Na je inventarisatie weet je waar je staat en wat je doelen zijn. Het is nu tijd om te onderzoeken of de arbeidsmarkt datgene nodig heeft wat je graag zou willen/kunnen doen. Werkwijzer Mobiliteit heeft veel kennis van de arbeidsmarkt en weet waar reëele kansen liggen.
Actiefase
Nu is het tijd om daadwerkelijk bij de gekozen bedrijven te gaan solliciteren. Dit kan via het netwerk, een reactie op een vacature of een open sollicitatie. Werkwijzer Mobiliteit gebruikt meerdere manieren om te zorgen dat je aan tafel komt bij een potentiële werkgever.
Werkwijzer Mobiliteit heeft tevens diverse mogelijkheden om te zorgen dat je kennisniveau up-to-date is op gebied van: social media, netwerken, het schrijven van een sollicitatiebrief en het voeren van sollicitatiegesprekken.
Kosten
Een outplacementtraject wordt vaak betaald door de werkgever. Per medewerker stelt de werkgever een budget beschikbaar. Budgetten voor een outplacementtraject lopen bij Werkwijzer Mobiliteit uiteen van €1.500,- tot €7.000,-. De meeste outplacementtrajecten duren tussen de 6 en 12 maanden. Je bepaalt zelf waar je de meeste hulp bij nodig hebt. Dit kan gedurende het traject wisselen. Werkwijzer Mobiliteit levert altijd maatwerk!
Transitievergoeding
Sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid heeft elke medewerker (vast of tijdelijk) recht op een transitievergoeding. Deze `transitievergoeding` kan gebruikt worden voor een opleiding of voor een outplacementtraject.
Outplacement en jobhunting
Afhankelijk kan per outplacementtraject gekozen worden voor de inzet van jobhunting. Naast de eigen zoektocht worden de ervaren jobhunters van Werkwijzer Mobiliteit ingezet om nieuwe geschikte werkomgeving te vinden. Handig om een extra, groot netwerk erbij te hebben!
Werkwijzer Mobiliteit uw partner in outplacementtrajecten
Werkwijzer Mobiliteit heeft veel ervaring in sollicitatietrainingen, arbeidsbemiddeling en coaching. Door onze persoonlijke aanpak, coaching en jobhunting, zijn wij zeer succesvol in het bemiddelen en begeleiden van werkzoekenden.
Werkwijzer Mobiliteit vergroot de kans op een nieuwe baan door een uitgebreid netwerk en directe toegang tot onder meer alle vacatures van onze partners. Om de drempel naar de arbeidsmarkt verder te verlagen, kunnen mogelijkheden als proefplaatsingen en detacheringen ingezet worden.